miércoles, 9 de octubre de 2013

Les finalitats de l'educació

Per a començar en aquesta primera entrada del bloc aprofundirem sobre les finalitats de l'educació. Aquestes son uns dels objectius: ensenyar, aprendre, educar, cultivar coneixements, guiar, socialitzar, preparar per a la vida, etc.

Uns dels primers temes que tracta Zabala en el seu llibre  "11 idees clau" es basa en la teoria y pràctica. Avui dia en els sistemes educatius es dona molta importància a la teoria y la pràctica es deixa a un segon lloc. La teoria i la pràctica han de ser complementàries. La teoria és basa solament en memoritzar (saber per saber), Zabala critica aquest fet i argumenta que després d'estudiar la teoria aquesta s'ha d'àplicar a la pràctica per a que  siguis capaç de gestionar-te en un futur.  

Una altra qüestió que critica Zabala és que el sistema educatiu et prepara per arribar a la universitat. Creus que tots han d'anar a la universitat? Un fontaner o un electricista son persones fundamentals en nostra societat i no han d'estudiar una carrera universitària, jo crec que  quan una persona acaba el seus estudis obligatoris hauria d'estar preparat per desenvolupar-se per si mateixa en el món laboral ja que no tot el món pot accedir a la universitat.

Per finalitzar farem una reflexió al llibre "la educación entierra en un tesoro" on Delors ens monstras les quatre fianlitats de l'educació:

1) Aprendre a conéixer: combinant una cultura amplia amb possibilitats de profunditzar els coneixements en un petit nombre de matéries. 

2) Aprendre a fer fi de adquirir no sols una qualificació profesional sinò, més generalment una competéncia que capaciti al individu per fer frent a un gran nombre de situacions y a treballar en equip.

3) Aprendre a conviure junts desenvolupant la comprensió de l'altre i preparar-se per tratar els conflictes respectant els valors de pluralisme, compresió mutua y pau.


4) Aprendre a ser per es desenvolupi millor la pròpia personalitat.






Foto: algunos derechos reservados


http://www.flickr.com/photos/carmuchasan/

No hay comentarios:

Publicar un comentario